Kitchen Renovation & Home Addition
Beverly, MA

Kitchen & Half Bath Renovation Project Haverhill, MA

Project Description

The Pionarch team worked with our clients to update the design of the kitchen and half bath, by installing updated materials all while keeping the existing footprint. We switched out the flooring from wood to tile for more energy efficient touches. One of our tasks was to strategically design an efficient use of dining space for the family. We combined the shape of both the existing island and kitchen table, together to create more walking room around the kitchen, all while creating more countertop space for cooking and prepping.

The design plan for the kitchen was curated to create a natural balance between cool and warm colors. The cool tones of the custom gray shaker cabinets and the white quartz countertops are tied together perfectly by the marble subway tile backsplash. With the brown island base and the gold accents in the hardware it brings in a sense of warmth to the space.

Challenges

The island in the center of the kitchen did not give our clients enough space to fully open the refrigerator doors. To fix this problem we created a circular seating area around the opposite end of the island. Giving our client and their family extra leg space for more comfortable dining.